3x de beste sportsupplementen

Fit de zomer in, dat is een doel dat veel mensen voor zichzelf hebben gesteld toen het nieuwe jaar begon. Bij fit zijn hoort niet een bepaald uiterlijk, maar het gaat hierbij juist om je mindset. Nu de zomer voor de deur staat en de temperatuur langzaam maar zeker oploopt, gaan we ons niet meer verhullen achter dikke kleding. Je mag gezien worden. Het is natuurlijk lekker als je al goed op weg bent met je doelen dit jaar, maar het is ook helemaal niet erg als je nog wel wat motivatie kunt gebruiken. Of je nu een afgetraind lichaam wilt, een goede conditie wilt opbouwen of sterker wilt worden, voldoende beweging is voor ieder lichaam en doel belangrijk. Zie je jezelf niet zo snel in de sportschool staan, dan kun je bijvoorbeeld eens nieuwe wandelroutes uitproberen, je aansluiten bij een bootcamp klas of een teamsport beoefenen. Je lichaam wordt op een andere manier ingezet en moet dan ook goed verzorgd worden. De juiste voeding is hiervoor essentieel, maar soms heeft je lichaam net iets extra’s nodig. Je kunt daarom baat hebben bij bepaalde supplementen. In dit blog lees je meer over een aantal geliefde supplementen onder sporters en kom je erachter of het iets voor jou is.

 

Eiwitten

Eiwitten spelen een belangrijke rol bij je fitnessdoel, of dat nu afvallen, aankomen of droog trainen is. Het is een essentieel onderdeel van je dagelijkse voeding, het helpt namelijk om je spieren te herstellen en op te bouwen na een training. Je kunt natuurlijk veel vlees en zuivel eten om eiwitten binnen te krijgen, maar vaak heeft je lichaam meer nodig. Hoe meer spiermassa, hoe efficiënter de vetverbranding zal werken. Des te meer reden dus om je te wagen aan eiwitten, oftewel whey protein in de sportwereld. Je kunt pure whey protein mengen met water voor een shake, maar je kunt het ook door je havermout, yoghurt of smoothie doen. Ook kun je kiezen voor lactosevrij eiwitpoeder.

 

Creatine

Creatine stimuleert spiergroei bij explosieve krachtinspanningen en speelt een belangrijke rol bij de bouw van spieren. De duur van je training wordt verhoogd en dat helpt bij het vergroten van je totale spiermassa. Je kunt dus harder en intensiever trainen met behulp van dit supplement. Wel is het belangrijk om het te combineren met eiwitten, want je spieren moeten op tijd herstellen en tegelijkertijd krijgen ze ook meer te verduren.

 

Magnesium

Magnesium is een mineraal dat in veel voedingsmiddelen voorkomt, maar ons lichaam niet zelf kan aanmaken. Daarom is er soms een supplement nodig. Magnesium is goed voor de spierkracht, spierontspanning en het uithoudingsvermogen van de spieren. Vooral duursporters kunnen baat hebben bij extra magnesium capsules.